Jděte přímo na: Obsah

Blog

Pojďme společně pomoci ohrožené skupině. Jak se snadno zapojíte?

Pojištění dlouhodobé péče lze nově odečíst od daňového základu

Pojištění dlouhodobé péče lze nově odečíst od daňového základu

Finance Legislativa Služby

Podle průzkumu České asociace pojišťoven označuje 71 % Čechů za svůj největší strach nesoběstačnost. Není se čemu divit. Na péči druhých se do svých 85 let stane závislý každý třetí z nás. A jen částečně se můžeme v takové situaci spoléhat na pomoc od státu v podobě příspěvků na péči. NN Životní pojišťovna proto přišla jako první s pojištěním dlouhodobé péče - NN Care, které zajistí důstojné stáří bez hrozby finančních problémů nebo závislosti na blízkých. Nově lze díky němu navíc i ušetřit na daních.

Číst celé

Jak správně pohnout se zdravotně omezeným (nejen) seniorem  a přitom si s ničím navíc nehnout?

Jak správně pohnout se zdravotně omezeným (nejen) seniorem a přitom si s ničím navíc nehnout?

Pohyb – pro zdravé lidi přirozená věc, pro zdravotně omezené občas velmi nepříjemná komplikace. Po úrazu nebo v důsledku nemoci se může stát, že člověk ztratí schopnost samostatně se pohybovat a k běžným denním úkonům, jako je třeba vstávání ze židle, bude potřebovat něčí pomoc. A nemusí jít jen o pohyb, ale i správné polohování na lůžku. Pomoc je však potřeba poskytnout správně, aby si nikdo ze zúčastněných neublížil.  

Číst celé

Sociální služby pro seniory

Sociální služby pro seniory

Sociálních služeb pro seniory existuje aktuálně hned několik druhů. Ty nejskloňovanější dělíme na POBYTOVÉ, TERÉNNÍ a AMBULANTNÍ. Některé jsou státní, jiné soukromé, a podle toho se pak může lišit způsob financování při využití těchto služeb.

Číst celé

Jak pomoci a neurazit? Klíčem k úspěchu je správná komunikace.

Jak pomoci a neurazit? Klíčem k úspěchu je správná komunikace.

Mnoho z nás má v rodině seniory, kterým už díky pokročilejšímu věku nestačí síly na všechny každodenní povinnosti. Energie se pomalu ztrácí, ale hrdost zůstává. To je kombinace, která vyžaduje pomoc od druhé osoby a současně i citlivý přístup, abychom nikoho neurazili.

Číst celé

Jak na podání žádosti o příspěvek na péči

Jak na podání žádosti o příspěvek na péči

Cesty na úřad většinou nepatří mezi naše oblíbené. Známe to všichni – spousta pater, dveří, formulářů, kdo se v tom má vyznat? Při vyplňování formulářů je snadné opomenout vyplnit nějakou tu kolonku nebo nepřiložit všechny požadované dokumenty. Ale nezoufejte, v případě žádosti o příspěvek na péči jsme pro vás shrnuli všechny potřebné informace zde, na jednom místě.

Číst celé

Filtrovat podle kategorie