Jděte přímo na: Obsah
Dům s pečovatelskou službou Za Humny 2467

Kontaktní informace

Adresa

Za Humny 2467
Uherský Brod
68801
Česká Republika, Zlínský kraj

Telefon

+420736710938

E-mailová adresa

zdenka.hnilickova@ssub.cz

Webová stránka

http://www.ssub.cz/dps-za-humny-2467

 

Dům s pečovatelskou službou Za Humny 2467

Dům s pečovatelskou službou (DPS) Uherský Brod– Za Humny 2467 se nachází na sídlišti pod místní Nemocnicí s poliklinikou vedle Domu s pečovatelskou službou – Za Humny 2292 a jeho provoz byl zahájen na podzim roku 2005.

Domovy pro seniory

  Domovy pro seniory

Mimo poskytování ubytování a péče se pro klienty pořádají různé kulturní akce (besedy, vycházky, společná posezení s harmonikou, bály s tombolou, vystoupení dětí a různých souborů). Tři dny v týdnu také probíhá společné cvičení v rehabilitační místnosti, je možné navštěvovat knihovnu ve vedlejší DPS. Pravidelně probíhají Bohoslužby slova a dvakrát měsíčně je sloužena Mše svatá.

Dispozice budovy

V budově se nachází 76 bytů 1 + kk, z nichž 12 je bezbariérových. Obytné jednotky mají velikost cca 30 m2 (do této plochy je zahrnuta plocha pokoje, předsíně a koupelny s WC). Každá obytná jednotka má předsíň s vestavěnými skříněmi, kuchyňskou linku, sporák, garnýže, žaluzie, stropní svítidla a telefon. Ostatní vybavení jako je nábytek, lednice, nádobí, záclony apod. si obyvatelé pořizují sami. V koupelnách mimo bezbariérové byty je sprchový kout se zástěnou a madlem, je zde přípojka na pračku.

Každý byt má samostatný vodoměr a elektroměr. U každého bytu je balkon a v suterénu sklepní box. V budově se dále nachází společenská místnost s čajovou kuchyňkou, 6 kuloárů a 2 společné terasy.

V suterénu je zázemí pečovatelek a správcové, hygienické středisko s vanou, sprchou a vybavením na ošetření nohou, dále pak rehabilitační místnost vybavená cvičebním nářadím a rotopedem, společná sušárna a prádelenský provoz pro praní prádla obyvatel.

Vymezení cílových skupin

Domov poskytuje bydlení seniorům a plně invalidním osobám. V DPS bydlí osoby, které mají sníženou soběstačnost v základních životních dovednostech. Potřebují částečnou podporu při zabezpečení běžného způsobu života.